Ett fönster öppet mot Stjärn Nationerna .
Dörren släpper in ljus ,  men regnvattnet stannar utanför .Inga pölar på golvet så länge som den hålls stängd . Ett klart lyft i jämnförelse med en tygdörr .
Under den virvlande regnbågen känns  lugnet av  Kraften , Energin och Anden när man sitter runt eldstaden .
Innerväggen målade jag vintern 04 , det var ett dygt jobb som krävde en viss envishet  . Motivet är ett mönster som återfinns på  pyramider i Mexico . Mönstret ( inte färgerna ) härhör "delvis" från en skallerorm (Crotalus durissus durissus) som bara finns på Yucatanhalvön och som man kopplar samman med Kulkulcan (Maya) el ,Quetzalcoatl (Aztek) även kallad Ahau Can "den Befjädrade Ormen" . Jag har låtit den slingra sig runt innerväggen för att svälja sig själv när man stänger igen framför dörren .
Den har då även blivit en utmärkt och världsomspännande symbol för "Livets Cirkel" en Ouroburo ,en symbol som är välkänd över hela jorden och som använts som symbol för detta av vitt skilda folkslag och kulturer .
Eldstaden har fått ben så att det blir bra drag underifrån så att man slipper onödig  rök .Den är tillverkad av matrial som är funnet på skroten. En stor elektrisk motor kåpa och aluminium profiler .Lite behövde det sågas , borras eller filas till . Det enda  som är nytt är kulmuttrarna och skruven . Alltihop står på en  50 skylt som målats svart , där förvaras även veden om den behöver  torkas. Skylten (brickan) används bara om vi använder golvpresenningen .
Här är vår "Tipi Spirit" ett litet barn som kom fram ur skuggorna, som bildades av värmeljus och stenar, första gången vi reste vår Tipi i Ed-98
Det är ju elden som binder , ja den fångar oss . Elden kan trollbinda oss gång på gång  medans den skänker sin värme . Det är elden som för oss samman när vi sitter samlade runt den . Den är lika magisk gång efter gång .
Med en Murrika häll( flat wokpanna )på eldstaden blir det lätt att laga pankaka , steka eller woka en middag .
 Till vänster syns reflexen från elden uppe runt hålet och att rökluckorna är stängda .Till högeren närbild på locket som är på glänt i vindriktningen så att röken leds ut .
Tipi Resn.
Utsidan
Tipidoor
Raincap
Kontakt
Länkar
Start
Varför